Algemene informatie

Leren uw leerlingen straks van een Russische leeftijdgenoot?

Hoeveel roebels is een euro waard? Hoe leeft een kind in Rusland? Wie was Lenin? Met het Rusland-lespakket van Mission Possible leren uw leerlingen op een speelse manier over het grootste land ter wereld.

Waarom een lespakket over Rusland?

Rusland heeft een rijke cultuur en geschiedenis. Toch weten veel Nederlanders er maar weinig over. Rusland blijkt een land waar veel van te ontdekken valt, ook voor kinderen. Bovendien is Rusland het belangrijkste werkgebied van Mission Possible: waar veel mensen buiten ons gezichtsveld in schrijnende omstandigheden leven. op uw school leren kinderen daarover het het Rusland-lespakket.

Het lespakket is een vlot geschreven en fris vormgegeven set van lesmaterialen, waar alle groepen op hun eigen niveau mee aan de slag kunnen. De leerlingen krijgen door filmpje een kijkje in het leven van een Russische leeftijdsgenoot. Vadertje Vorst geeft het lespakket een gezicht. Deze figuur uit een bekend Russisch sprookje vertelt de geschiedenis van de Tsaren, over het communisme, de barre kou op de toendra, de Hermitage en over andere wetenswaardigheden van Rusland.

Zo maken kinderen op een persoonlijke en herkenbare manier kennis met de Russische cultuur en leren zich in te zetten voor leeftijds-genoten die onder heel andere omstandigheden opgroeien.

Het doel van een lespakket over Rusland

Het doel van het lespakket is dat de kinderen van de basisschool kennismaken met Rusland. Mission Possible maakt zich in Rusland 'hard' voor de kinderen; dit doen ze dmv verschillende projecten. Wij hebben gekozen voor een breed lespakket, maar het uiteindelijke doel is, dat er bij u op school, geld wordt ingezameld voor de opvang van kindern in Jekaterinaburg e.o.

Over Mission Possible

Mission Possible is een internationale hulpverlenings-organisatie. We zijn er voor de armste mensen in Oost-Europa: straatjeugd, kinderen uit probleemgezinnen, tienermoeders en alcohol- en drugsverslaafden. In Rusland, Oekraïne, Bulgarije en Albanië verlenen we hulp met straatpatrouilles, opvangtehuizen en rehabilitatiecentra. Met als doel om kind en ouder(s) weer bij elkaar te brengen. Of, als dat niet lukt, een vervangend gezin te vinden.